Back to top
  /  AGI   /  Antena Zagreb živi i diše sa svojim slušateljima’

Antena Zagreb živi i diše sa svojim slušateljima’

Antena Zagreb – prvi izbor metropole jedan je od simbola Zagreba, a čvrstu sponu s lokalnom zajednicom održava on i off-air. Koja je tajna veza između njih i publike? Odgovore smo potražili od direktora Antene i kreativnog konzultanta AMM Global Instituta Hrvoja Barišića.

‘Nema tajne, osim da mi živimo i dišemo sa svojim sugrađanima. S njima dijelimo jutra, dane, večeri, tu smo i kad je dobro i kad ne ide sve prema planu. Antena je više od glazbenih trendova koje donosi u metropolu upravo zbog te povezanosti s našim slušateljima’, objašnjava Hrvoje Barišić.

A njima je posljednjih mjeseci privukao pažnju Antenin ‘Zagrepčanec dana’. Svaki dan u Jutarnjem showu postavlja se jedno zabavno pitanje o Zagrebu, a prva osoba koja najbrže točno odgovori na njihov Whatsapp broj osvaja prestižnu titulu – Zagrepčanec/Zagrepčanka dana.

‘Odaziv je stvarno impresivan i svako jutro nam se javlja mnoštvo naših sugrađana. Svi ponešto naučimo i pritom se zabavimo, a koliko nam slušatelji javljaju dajemo im i teme za razgovor uz jutarnju kavu ili za raspravu s kolegama na poslu.’
Sa slušateljima su u stalnom kontaktu i putem društvenih mreža, a zajedničkim snagama ‘češljaju’ po zagrebačkim kvartovima. Svake srijede na Anteninom Instagram profilu proglašava se najkvart tjedna, a nominiraju ih upravo slušatelji.

‘Posebno je zanimljivo gledati kvartove kroz tuđe oči. Oni postavljaju fotografije svog kvarta onako kako ga oni vide i tu se osjeti pravi duh Zagreb’, kaže Barišić.

Medijske prate i podržavaju događaje koje njihova publika posjećuje, a Foodballerka je jedan od njih. Riječ o festivalu na zagrebačkom Tuškancu, poznatom nogometnom i gastro eventu u jednom.

‘Medijski smo pokrovitelj festivala, a našim slušateljima poklanjamo hranu i piće za šest osoba kako bi uživanje uz utakmice, koncerte i različite radionice bilo potpuno. Na Tuškancu smo prisutni i fotozidom za snimanje selfija’, objašnjava Barišić.

Antena Zagreb i Zagreb toliko su isprepleteni da nema jasne granice koja pokazuje gdje prvi izbor metropole završava, a grad počinje.

Follow us