Back to top
  /  AGI   /  Hrvoje Barišić o novoj Anteni Zagreb

Hrvoje Barišić o novoj Anteni Zagreb

Antena Zagreb lider je trendova u metropoli, pa i u Hrvatskoj.

Poznati su kao oni koji predvode i ne boje se promjena, a najnovije idu u smjeru još modernijeg, kreativnijeg, aktualnijeg radija koji će Zagrepčanima pružiti najbolje što taj medij danas može dati, otkriva nam direktor Antene Zagreb i kreativni konzultant AGI-ja Hrvoje Barišić.

Ekipa na Anteni nikad ne miruje. Neumorno prate svjetske radijske trendove, od tehničkih do kreativnih rješenja. Djelujući lokalno, a prateći situaciju globalno, ocijenili su da je kucnuo čas za novu Antenu Zagreb koja će stajati rame uz rame s nekim od najpoznatijih radijskih postaja u svijetu.

‘Kad si u Londonu slušaš Capital FM, u New Yorku Z100, a u Zagrebu Antenu – prvi izbor metropole’

sažima Barišić.

A što to znači? Prije svega da će Antena u Zagreb donositi aktualne hitove koji u tom trenutku sviraju i u svjetskim metropolama poput upravo spomenutih New Yorka i Londona. Njihov eter bit će ispunjen glazbenim brojevima istaknutih izvođača današnjice kao što su Shawn Mendes, Kygo, Dua Lipa i The Weeknd.

Da bi bili zanimljivi i drugačiji, punom parom radio je i njihov kreativni odjel, a iznjedrili su originalne koncepte. ‘Riječ je o novim oblicima zabave čime ćemo tržištu ponuditi nešto moderno i jedinstveno’, kaže Barišić i dodaje da cijelu priču prati i produkcija koja je sada na još višem nivou, brza i upečatljiva.

Svjetske trendove prate i u informativnom dijelu. Kao prvi izbor metropole, gospodarskog, političkog i administrativnog srca zemlje, svojim slušateljima plasirat će vijesti brzo, točno, jasno i razumljivo. Držeći korak s vremenom u kojem živimo, naglasak je na kratkim, konkretnim, vjerodostojnim informacijama koje nam trebaju i koje nas zanimaju.

Medijsku moć koju imaju iskoristit će za promicanje kreativnosti i inovativnosti, vještina koje i sami njeguju. Antena donosi svijet u zagrebačke dnevne boravke i poslovne urede, ali istodobno promiče hrvatsku pamet donoseći priče iz novog kuta o ljudima koji su se dokazali ili svijet još uvijek čeka da ih upozna.

Novi imidž Antene Zagreb predstavljat će DJ-evi u nešto izmijenjenom sastavu. Kormilo Jutarnjeg showa preuzeli su Saša Lozar i Marina Remenarić i već ostvaruju svoje obećanje da će biti ‘jači’ od kave. U 9 DJ pult prepuštaju Tamari Loos koja je preuzela ulogu one koja će pogurati sugrađane u prvom dijelu radnog/studentskog dana. Već popodne party atmosferu stvaraju Veno i Marta, a Zagreb na spavanje ispraća Manuela Svorcan. Vikendima će metropolom odzvanjati glasovi Mirne Savić i Rabije Gashi.

Danima je Hrvatska brujala o tome da se Antena ‘slaže’ i složili su se. Sada pratimo postavljanje novih standarda u hrvatskoj radijskoj areni.

Follow us