Back to top
  /  AGI   /  Opet potvrđen liderski status Radio Dalmacije: ‘Zanimljivi rezultati stigli s krajnjeg juga zemlje’

Opet potvrđen liderski status Radio Dalmacije: ‘Zanimljivi rezultati stigli s krajnjeg juga zemlje’

Da je Radio Dalmacija broj jedan radio u Dalmaciji potvrdilo je i novo Ipsosovo istraživanje slušanosti.

‘Uvik uz tebe’ vole reći na Radio Dalmaciji, a tjedno su uz čak 43% Dalmatinaca i Dalmatinki. Uglavnom, 15,3 postotna su boda ispred prvog konkurenta.
Zanimljivo je znati i da im postotak slušanosti raste kako snižavamo dobnu granicu, pa u skupini od 18 do 49 na razini Dalmacije ona tjedno iznosi 45,8%, a u targetu od 18 do 35 – 46,4%.

Da su radijski lider juga već je svima poznato, kao i činjenica da su posebno jaki na splitskom području. Prema posljednjem Ipsosovom istraživanju u gradu pod Marjanom dosežu gotovo 60% populacije, preciznije 59,2%.

Međutim, čelni čovjek Radio Dalmacije i kreativni konzultant AMM Global Instituta Hrvoje Turić iz rezultata koji se odnose na drugi kvartal ove godine posebno izdvaja one za Dubrovačko-neretvansku županiju.

‘Raduju me podaci koji su pristigli za krajnji jug, a koji pokazuju skok slušanosti koji tamo bilježimo. Od ukupnog stanovništva županije tjedno je uz Radio Dalmaciju njih 40,6%, što je rast za gotovo pet postotnih bodova. U skupini od 18 do 49 slušanost je na 46%. To pokazuje svu širinu Radio Dalmacije koja je istinski radio svih Dalmatinaca’,

napominje Hrvoje Turić.

Ovih dana razgovarati s čelnikom Radio Dalmacije, a ne spomenuti njihov TikTok kanal bilo bi uistinu pogrešno jer na toj platformi rastu zapanjujućom brzinom.
‘Kad se nečega primimo, onda to radimo kako treba’, govori s osmijehom Turić i navodi da su svojevremeno oformili tim koji će se baviti upravo tom mrežom, a rezultatima su itekako zadovoljni.

‘Do nedavno smo bili zadovoljni što smo u godinu dana dospjeli do pozicije drugog najpraćenijeg medija u zemlji na TikToku, a videi su nam dosezali do pola milijuna pregleda. Posljednjih tjedana broj pratitelja nam se i više nego udvostručio i sada već imamo video koji je pogledan 1,3 milijuna puta. Prema svemu sudeći vrlo skoro ćemo proslaviti 100 tisuća pratitelja na toj društvenoj mreži.’

U međuvremenu, čuvaju poziciju dalmatinskog medija s najviše pratitelja na Instagramu.

Follow us