Back to top
  /  AGI   /  Londero Šimleša: ‘Kroz HUP – Koordinaciju štitimo i promišljamo budućnost komercijalnih radija’

Londero Šimleša: ‘Kroz HUP – Koordinaciju štitimo i promišljamo budućnost komercijalnih radija’

HUP- Koordinacija komercijalnih radio postaja permanentno radi na zaštiti interesa tih radija na medijskom tržištu, a s njezinom predsjednicom, ujedno i članicom Uprave AGI-ja, Silvijom Londero Šimleša razgovarali smo o njihovim aktivnostima i ciljevima.

Ova HUP – Koordinacija okuplja lidere radijske industrije u Hrvatskoj – narodni, Otvoreni radio, Radio Dalmaciju, Radio Kaj, Antenu Zagreb, Enter Zagreb i Gold FM. ‘Neki od ciljeva kojima se kroz HUP – Koordinaciju sustavno bavimo su zaštita radijske struke i komercijalnih uvjeta poslovanja na medijskom tržištu, promicanje i razvoj radijskog tržišta u Hrvatskoj, očuvanje standarda te zaštita društveno odgovorne uloge radijskog medija’, ističe Londero Šimleša.

Kroz aktivnosti u stručnom i javnom prostoru te zaštitu interesa komercijalnih radija u Hrvatskoj, HUP – Koordinacija pozicionirala se kao stabilna karika koja sustavno surađuje s regulatornim, zakonodavnim i stručnim institucijama.

‘Važnost pridajemo razvoju radijske industrije kao gospodarske grane, posebice aktivnim sudjelovanjem u procesu donošenja i izmjene relevantnih zakonskih i podzakonskih akata iz područja djelovanja radija, primjerice u aktualnom procesu donošenja novog Zakona o elektroničkim medijima, u kojem se zalažemo za liberalizaciju komercijalnog medijskog tržišta u Hrvatskoj i zaštitu interesa komercijalnog radija.’

Osim što se bave nizom aktualnih pitanja, promišljaju i o budućnost radijske industrije. ‘Kroz platformu u Hrvatskoj udruzi poslodavaca progovaramo o izazovima na medijskom tržištu koje nosi moderno doba te tržištu rada, a sve sa svrhom razvoja i zaštite radijskog tržišta u Hrvatskoj. Važni su nam i projekti jačanja medijskog pluralizma kojima se trudimo doprinijeti razvoju demokracije u društvu. Krajnji nam je cilj svakako razvoj konkurentnosti radijske industrije te prilagodba radijske industrije na tržištu digitalnih medija i novih tehnologija’, zaključuje predsjednica HUP – Koordinacije komercijalnih radio postaja Silvija Londero Šimleša.

Follow us