Back to top
  /  AGI   /  Najnovija generacija DHD pulta stiže na Radio Dalmaciju

Najnovija generacija DHD pulta stiže na Radio Dalmaciju

Zašto su se odlučili baš za DHD SX2 ispričao nam je direktor radija i kreativni konzultant AMM Global Instituta Hrvoje Turić.

Među raznim pultovima, izbor je pao na najmoderniji digitalni tonski – DHD SX2 zbog njegovih tehničkih specifikacija. To je, recimo na početku, modularni pult s Dante protokolom prijenosa signala koji isporučuje nekomprimirani, višekanalni digitalni zvuk i, što je jako važno, s iznimno malim kašnjenjem.

Što je još presudilo u njegovu korist, objašnjava Turić.

‘DHD mreža putem IP-a povezuje sve DHD uređaje i nosi, na primjer, logiku okidača za talkback ili On-Air prebacivanje, kontrolne vrijednosti za predpojačala mikrofona, a računala sa sustavom za reprodukciju također mogu biti dio DHD mreže.’

Ističe i da ta mreža pokriva cjelokupnu komunikaciju između konzola.

‘Workflow, poput dijeljenja izvora između studija, upravljanje resursima centraliziranih kodeka ili značajke daljinskog upravljanja upravljaju se unutar ove mreže, a kako DHD mreža pokriva kompletnu komunikaciju između konzola, GPIO kabliranje može se svesti na minimum.’

Veliki je plus i to što s ovim pultom nema potreba za dodatnim uređajima.

‘Na svakom kanalu postoje razne mogućnosti za obradu zvuka, poput automiksa ili reduciranja šumova i na njega se spajaju svi studijski mikrofoni’, objašnjava Hrvoje Turić.

Siguran je da će DJ-evima Radio Dalmacije biti pravi užitak raditi na njemu.

Follow us