Back to top
  /  AGI   /  Radio Dalmaciji priznanje Grada Splita: ‘Kao uspješna tvrtka imamo obvezu prema zajednici’

Radio Dalmaciji priznanje Grada Splita: ‘Kao uspješna tvrtka imamo obvezu prema zajednici’

Na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu Radio Dalmaciji je dodijeljena medalja Grada Splita za 25 godina djelovanja i doprinos zajednici kroz humanitarni rad.

Priznanja su dodijeljena danas, uoči blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita. U ime Radio Dalmacije medalju je preuzeo njezin direktor i kreativni konzultant AMM Global Instituta Hrvoje Turić.

‘Drago mi je što je prepoznat doprinos Radio Dalmacije koja živi sa Splitom i cijelom Dalmacijom, sa svojim slušateljima s kojima dijelimo sve dobro i loše.

Uvijek smo smatrali da kao velika i uspješna tvrtka imamo obvezu vratiti dio zajednici, poboljšati kvalitetu života naših sugrađana, doprinositi razvoju sredine u kojoj odrastaju naša djeca. Priznanje je uvijek lijepo dobiti i stoga hvala svima koji su doprinijeli’, poručuje Turić.

Inicijativu za dodjelu priznanja Radio Dalmaciji pokrenule su udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju ‘Anđeli‘ te udruga ‘MoSt‘ koja pomaže potrebitima.

‘Tijekom našeg dugogodišnjeg rada Radio Dalmacija, odnosno njezini djelatnici uvijek su nam izlazili u susret kada je trebalo podržati naš rad, organizirati neku humanitarnu akciju, podržati naše inicijative, uvijek su se odazvali kada smo ih zamolili za pomoć bilo koje vrste. Takva socijalna i ljudska osjetljivost danas su rijetka pojava…

Cilj Radio Dalmacije je oduvijek odgovoriti na potrebe slušatelja pa ne čudi stalna potpora najranjivijim skupinama, ali i podrška svim generacijama, što se uz organizaciju humanitarnih večera, koncerata i drugih akcija ogleda i kroz različita sponzorstva sportaša, od mlađih uzrasta Hajduka, KK Split, malonogometnih ekipa i darovitih pojedinaca do veteranskih ekipa diljem Dalmacije, kao i pokroviteljstva različitih manifestacija i proslava ‘, stoji između ostalog u obrazloženju njihove inicijative.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nagradu za životno djelo dobili su Đordana Barbarić i posthumno Miljenko Smoje i Zoja Odak. U kategoriji skupne nagrade u 2020. godini nagrađeni su Športsko društvo Jadran, Udruga branitelja veterana Vojne policije 72. bojne, Respiratorno intenzivistički centar Kliničkog bolničkog centra Split i ženska klapa Ventula. Osobna godišnja nagrada dodijeljena je ravnatelju KBC-a prof.dr.sc. Juliju Meštroviću, a medalje Grada Splita, osim Radio Dalmaciji, rektoru Sveučilišta u Splitu prof.dr. Draganu Ljutiću i Kristijanu Sindiku.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao je svim laureatima, pa tako i Radio Dalmaciji.

‘Radio Dalmacija je prošle godine obilježila 25 godina uspješnog rada pravog svjetionika i izvrsnog servisa građanima, ne samo Splita nego cijelog hrvatskog juga. Prihvatio sam prijedlog udruga MoSt i Anđeli, izuzetno bitnih i značajnih organizacija koje brinu o najpotrebitijima, u povodu 25 godišnjice, a zbog humanitarnog rada Radio Dalmacije’, rekao je splitski gradonačelnik.
(FOTO: Grad Split)

Follow us