Back to top
  /  AGI   /  Turić o velikoj investiciji: ‘Radio Dalmacija se sada čuje još bolje i dalje’

Turić o velikoj investiciji: ‘Radio Dalmacija se sada čuje još bolje i dalje’

Unatoč novim mogućnostima, FM radio i dalje je prvi izbor građana. Radijski lideri stoga, uz neprestano praćenje tehnoloških noviteta i širenje na nove platforme, kontinuirano rade i na usavršavanju kvalitete zvuka i rastu dosega svog radijskog programa na FM-u.

Na tom tragu je posljednja velika investicija Radio Dalmacije. Njezin direktor i konzultant AGI-ja Hrvoje Turić objasnio nam je o čemu je riječ.
Najslušaniji radio u Dalmaciji uložio je značajna sredstva i promijenio sve svoje FM odašiljače.

‘Radio se i dalje najviše sluša preko FM signala i zato neprestano ulažemo u tu mrežu. Prije dvije godine odlučili smo se na cjelovito rješenje i u potpunosti smo modernizirali našu FM mrežu, a projekt smo ostvarili tijekom 2019. i u prvom dijelu 2020. godine. Radio Dalmacija se sada čuje još bolje i još dalje’, priča Turić.

Projekt je imao dva cilja – osigurati bolju kvalitetu zvuka, ali i doprijeti do rijetkih oaza u kojima se Radio Dalmacija još nije čula putem FM-a. S obzirom na to da su daleko najslušaniji radio od Prevlake do Svetoga Roka, Turić ističe da im je to bila obaveza prema slušateljima, ali i ulaganje u budućnost.

‘Sva naša istraživanja, kao i ona u svijetu pokazuju koliko je kvaliteta zvuka važna. Loš signal, i najmanji šumovi u zvuku, naravno, značajno kvare mogućnost uživanja u programu omiljene radijske postaje. Ljudi to s pravom ne toleriraju i zato trenutno mijenjaju stanicu’

To je razlog broj 1 zašto slušatelji okreću leđa nekom radiju, koliko im god omiljen bio, makar u tom trenutku svirala neka od njihovih najdražih pjesama. To posebno dolazi do izražaja tijekom vožnje, pa se od radijskih lidera očekuje što kvalitetnija pokrivenost na području koncesije.

Osim loše kvalitete zvuka, odnosno šumova, problem može biti i tišina, odnosno takozvane rupe u programu do kojih može doći zbog gašenja odašiljača. Turić trenutno sa svojim timom usavršava tehničko rješenje kojim bi se i takvi problemi sveli na najmanju moguću mjeru, ali o tome nekom drugom prilikom.

Follow us