Back to top
  /  AGI   /  U fokusu sutrašnjeg Hrvatskog radijskog foruma je razvoj digitalnog radija

U fokusu sutrašnjeg Hrvatskog radijskog foruma je razvoj digitalnog radija

U povodu Svjetskog dana radija udruga HRF tradicionalno organizira 4. Hrvatski radijski forum na temu digitalnog radija, koji će se održati sutra u zagrebačkoj Esplanadi.

“Digitalni radio je radio budućnosti”, poručio je osnivač i član HRF-a, predsjednik Uprave AGI-ja te vodeći radijski strateg u Hrvatskoj Ivan Jurić-Kaćunić u razgovoru za Media servis, najavljujući temu 4. Hrvatskog radijskog foruma.

”Važno je naglasiti da Hrvatska, nažalost, nema strategiju za ovo medijsko područje i da je krajnje vrijeme da država usvoji strateški dokument za razvoj digitalnog radija. Zbog toga sam predložio, a organizacija Hrvatskog radijskog foruma je prihvatila, da ove godine, u svjetlu tradicionalnog obilježavanja Svjetskog dana radija, u nazočnosti svih ključnih aktera, razgovaramo na tu esencijalnu radijsku temu i pokrenemo nužne društvene promjene u tom pravcu”, rekao je Jurić-Kaćunić.

Vjeruje da će Vlada, unatoč svim izazovima uzrokovanima COVID-19 pandemijom, imati vremena za ovu temu. Naglasio je da je hrvatsko tržište ujedno i europsko tržište, a da je ujedinjena Europa opredijeljena prema strateškim tehnologijama. ”Pred nama je skoro i postcovid razdoblje i predstoji nam žuljevit rad na oporavku gospodarstva”, tvrdi Jurić-Kaćunić.

”Kreativne industrije, a posebno mediji, bit će značajni akteri kako u oporavku, tako i u daljnjem nacionalnom razvoju i napretku.

Stoga, država nema alternative nego stvoriti sve pretpostavke da se društveni i gospodarski oporavak bezuvjetno ostvari. Napredne tehnologije su već u ‘našem dvorištu’: DAB+ platforma je korak do komercijalne faze, 5G mreža već sada u Hrvatskoj daje mogućnost novih digitalnih usluga, a primjerice Hybrid radio za naše nove generacije slušatelja odavno nije novost”, naglasio je Jurić-Kaćunić.

Hrvatski radijski forum održava se tradicionalno četvrtu godinu zaredom pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, uz partnerstvo Vijeća za elektroničke medije te medijskog partnera Media servis Globala.

Follow Ivan

AGI https://www.agi.hr/ivan-juric-kacunic/

LinkedIn https://bit.ly/2TKeZk2

Facebook https://bit.ly/3kVCSko

Twitter https://bit.ly/3mOZxQe

Follow us