Back to top
  /  AGI   /  VIDEO Jurić-Kaćunić: ‘Kreativnost je motor razvoja’

VIDEO Jurić-Kaćunić: ‘Kreativnost je motor razvoja’

Godinu dana je prošlo od prve večeri hrvatske kreativne industrije Unique, a radio se u tom razdoblju iznova dokazao kao njezin neizostavan i propulzivni dio.

O tome smo razgovarali s autorom Uniquea i predsjednikom Uprave AGI-ja, prvog privatnog instituta kreativne industrije u Hrvatskoj, Ivanom Jurićem-Kaćunićem.

U posljednjih 365 dana značajno se promijenila situacija u kojoj kreativna industrija djeluje, ali radio se pokazao i dokazao kao postojani izvor kreativnosti, jedinstvenih rješenja, po tom pitanju otporan na sve udare. Dapače, kreativni potencijal u radijskoj industriji sada je još više došao do izražaja, ističe Jurić-Kaćunić i podsjeća na zapažene radijske programske koncepte i sadržaje u pandemijskim uvjetima kojima su na originalne i drugačije načine animirali svoje slušatelje, istodobno im pružajući ruku podrške.

Tako će svim izazovima unatoč, radio u 2020. ostati upamćen kao medij koji se rekordnom brzinom prilagodio. Maksimalno je iskoristio sve platforme da se na inovativne načine dodatno približi publici i potvrdio da je riječ o snažnom audio, ali i de facto video mediju digitalnog doba.

Da je radio srušio granice tradicionalnog medija i zauzeo značajno mjesto na kreativnoj sceni, zorno je prikazano i na prvoj večeri hrvatske kreativne industrije – Unique. Na tom multimedijalnom eventu, osim predstavnika radija, okupilo se više od 150 marketinških stručnjaka i ulagača. Pod ravnanjem uglednog redatelja i scenarista Gorana Kulenovića, na jedinstven, dosad neviđen način, a kroz najistaknutije projekte i kampanje, prikazana je sva kreativna snaga moćnog radijskog medija, i to predstavljanjem lidera radijske industrije u zemlji – narodni, Antena Zagreb, Radio Dalmacija, Enter Zagreb, Extra FM, Gold FM, Ultra Split te najjače informativne medijske agencije Media servis i marketinške agencije amm. Riječ je o jakim brendovima koji su svaki na svoj način unique. Sve su dodatno začinili gosti iznenađenja, velike pjevačke zvijezde Nina Badrić, Massimo Savić i Petar Grašo, a sve kako bi se okupljenima na pravi način predstavila sva magija i dosezi radija kao medija-

Ovim eventom, kao i općenito svojim djelovanjem, radijski lideri ukazuju na važnost i snagu brzorastuće kreativne industrije koja je važni čimbenik i pokretač gospodarskog razvoja. Svojim prihodima i otvaranjem radnih mjesta ta se industrija globalno etablirala kao važan gospodarski igrač, a posebno se ističe značajnim zapošljavanjem visokoobrazovanih mladih kadrova. S druge strane, doprinosi razvoju cjelokupnog društva i promoviranjem i poticanjem inovativnosti i kreativnosti, ključnih vještina za uspjeh u visoko konkurentnom globaliziranom okruženju.

‘Pandemija je kreativnu industriju, pa tako i radijsku kao njezin dio, stavila pred novi izazov. Radijski lideri su ga prihvatili kao priliku za daljnji razvoj i traženje novih kreativnih rješenja koja su već polučila rezultate i dovela da daljnjeg profiliranja radija kao atraktivnog, modernog medija’,

kaže Jurić-Kaćunić i zaključuje da je kreativnost presudni motor razvoja.

Bit će prilike za prezentaciju novih radijskih dosega na budućim izdanjima Uniquea, godišnjem okupljanju jedinstvenih aktera kreativne industrije u Hrvatskoj. Drugo izdanje večeri kreativne industrije je pripremljeno, otkriva Jurić-Kaćunić i najavljuje da će biti realizirano čim se steknu epidemiološki uvjeti.


Follow Ivan

AGI https://www.agi.hr/ivan-juric-kacunic/

LinkedIn https://bit.ly/2TKeZk2

Facebook https://www.facebook.com/ivan.juric.kacunic.official/

Twitter https://bit.ly/3mOZxQe

Ivan Jurić-Kaćunić

Follow us