Back to top
  /  AGI   /  Zašto slušamo FM radio? Odgovori se počinju mijenjati

Zašto slušamo FM radio? Odgovori se počinju mijenjati

Zbog glazbe, uobičajeni je odgovor na pitanje iz naslova. Odgovor je to koji je najčešće na ili u vrhu, ovisno o rasponu ponuđenih odgovora. Međutim, istraživanje iz Sjeverne Amerike pokazuje novi trend o kojem smo razgovarali s vodećim radijskim strategom, predsjednikom Uprave AMM Global Instituta Ivanom Jurić-Kaćunićem.

Zašto FM/AM radio? To pitanje godinama se postavlja u SAD-u i Kanadi u okviru Techsurvey istraživanja (Jacobs Media). Evo kako se odgovaralo ove godine.

Dakle, za ljubitelje radija personality je ispred glazbe. I nije to prvi put, što znači da već možemo govoriti o trendu.

Što stoji iza ovog trenda pitali smo radijskog stratega Ivana Jurića-Kaćunića.

‘Američko tržište ima svoje specifičnosti i dijelom u tome možemo tražiti razloge. Međutim, činjenica je i da radio danas djeluje u iznimno kompetitivnom audio okruženju u kojem je glazba dostupna putem niza platformi, ali radio je i dalje iznimno slušan, kako u Hrvatskoj i cijeloj Europi, tako i u SAD-u.

S vremenom postaje sve očiglednije da je radio više od glazbe, a njegove komparativne prednosti na audio tržištu prostor su daljnjeg ulaganja i razvoja. Pritom nikako ne smijemo zanemariti ni važnost glazbe’, odgovara Jurić-Kaćunić.

Jedna od prednosti radija je stalna komunikacija s publikom. ‘Radijski DJ-evi tu su u prvom planu. Oni su jedna od krucijalnih karika koje čine razliku. Talentirani pojedinci strateški su resurs i mi u AMM Global Institutu posvećeni smo razvoju njihovih talenata, pa tako i u slučaju DJ-eva. Pokrenuli smo i AGI-jev DJ praktikum u okviru kojega dajemo prilike mladim ljudima da se pripreme za te pozicije u suvremenoj radijskoj industriji.’

 

Follow Ivan

AGI https://www.agi.hr/ivan-juric-kacunic/

LinkedIn https://bit.ly/2TKeZk2

Facebook https://bit.ly/3kVCSko

Twitter https://bit.ly/3mOZxQe

 

 

 

 

 

Follow us